Teatrul de Stat Constanța prezintă comedia tristă „Memoria apei”, sâmbătă, 16 noiembrie, ora 19:00. Trei surori, Teresa, Mary și Catherine, se întâlnesc, după mulți ani în care nu s-au văzut, cu ocazia tristă a înmormântării mamei lor. Momentul întâlnirii scoate la iveală rivalități și certuri vechi, ceea ce dă naștere unor scene de un umor savuros.

 „Memoria apei” este primul mare succes al scriitoarei englezoaice Shelagh Stephenson. Spectacolul de la Constanța este montat de Vladimir Anton iar scenografia este realizată de Maria Miu, secondată de Diana Sav. Pe scenă vor evolua actorii: Alina Mantsu, Dana Dumitrescu, Georgiana Rusu, Laura Iordan Adrian, Andu Axente și Liviu Manolache.

 

Piesa de teatru „Gaițele” de Alexandru Kirițescu, o comedie celebră din care nu lipsesc replicile savuroase și situațiile comice revine pe scena TSC, duminică 17 noiembrie, de la ora 19.00. Peripețiile familiale ale clanului Dudulenilor, bârfele suculente dar și viziunea regizorală aduc tot mai mulți spectatori la fiecare reprezentaţie. Montarea de la Constanţa, semnată de Lucian Iancu, poate rivaliza cu cele mai bune versiuni ale acestei piese, care se joacă în multe dintre teatrele româneşti.

Din distribuție fac parte: Dana Dumitrescu, Maria Lupu, Cristina Oprean, Luiza Martinescu, Lana Moscaliuc, Andu Axente, Laura Iordan Adrian, Remus Archip, Adi Dumitrescu, Mirela Pană și Liliana Cazan.