Președintele PSD Constanța, senatorul Felix Stroe, este unul dintre cei mai controversați lideri politici din România. Stroe nu poartă războaie doar pe plan politic, senatorul se ia la trântă și cu polițiștii din Buzău, după ce a fost înregistrat de aparatele radar cu o viteză de peste 103 km/h în localitatea Viperești din Buzău. A fost amendat, dar a rămas și fără permis, însă a contestat procesul verbal de contravenție.

În noiembrie 2020, Felix Stroe a fost prins de radar conducând cu viteză în localitatea Viperești din Buzău, foarte aproape de zonele în care acesta deține mai multe proprietăți. Avea o viteză de 103 km/h, depășind cu 53 km/h viteza maximă admisă pe sectorul de drum respectiv. A fost oprit de polițiștii rutieri buzoieni, care i-au aplicat o amendă și i-au reținut și permisul. Felix Stroe a mers în instanță cu procesul verbal de contravenție, chemând la bară IPJ Buzău și solicitând înlocuirea amenzii cu avertisment, acțiunea fiind depusă la Judecătoria Pătârlagele. Totodată, Stroe a solicitat și transformarea sancțiunii complementare, și anume suspendarea exercitării dreptului de a conduce, în avertisment sau înlăturarea acesteia.

În noiembrie anul trecut, magistrații i-au respins acțiunea, considerând că sancțiunile au fost aplicate îna cord cu prevederile legale, însă Stroe nu s-a lăsat înfrânt și a mers mai departe, la Tribunalul Buzău, formulând apel. Nici până astăzi, procesul nu s-a încheiat. La ultima înfățișare, ce a avut loc în luna iunie a.c., judecătorii au amânat cauza pentru 22 noiembrie, pentru ca IPJ Buzău să facă precizări cu privire la competenţa agentului constatator care a încheiat procesul verbal pe care Stroe îl contestă.

Sursa: Realitatea de Constanta