Senatorul Vergil Chițac după ce a fost testat pozitiv vineri, cu coronavirus, a postat un mesaj în care spune că este „mâhnit că eu, soția mea și atâția alți oameni din România și din lume trecem prin astfel de momente”.

„Din păcate, starea de rău pe care am acuzat-o în ultimele zile s-a dovedit a fi cauzată de Coronavirus COVID-19. Voi urma întocmai procedurile Direcției de Sănătate Publică și am încredere că totul se va rezolva cu bine. Sunt extrem de mâhnit că eu, soția mea și atâția alți oameni din România și din lume trecem prin astfel de momente. E o încercare pentru toată planeta.

Mă impresionează mesajele și încurajările care nu se mai opresc. Vă mulțumesc și vă doresc din suflet să fiți sănătoși și să aveți mare grijă de voi, pentru că boala poate lovi când nu te aștepți.”

Senatorul PNL a participat în perioada 17 19 februarie la o întâlnire NATO la Bruxelles, iar luni a fost  prezent la reuniunea Biroului Politic Naţional.

Senatorul a participat, pe 8 martie, la un eveniment dedicat Zilei Internaționale a Femeii,unde au fost prezente  circa 400 de femei musulmane din tot județul Constanța. Acest lucru este confirmat de postările de  pe facebook. Organizatorul petrecerii a intrat în izolare odată ce a aflat acest lucru, informând despre caz și pe ceilalți participanți.