Un sistem complet de semaforizare inteligentă a fost instalat în intersecția de la Capitol. În curând, pe tot bulevardul Tomis, de la intrarea în oraș dinspre Ovidiu și până la Capitol, sistemul de semaforizare va funcționa pe o undă verde sincronizată.

Se iau astfel noi măsuri pentru fluidizarea traficului rutier și pentru reducerea numărului de accidente.

Sistemul de semaforizare din intersecția Capitol include un automat de semaforizare inteligent de ultimă generație, stâlpi cu consolă inteligenți și cu tehnologie led și lămpi cu tehnologie led pentru vizibilitate optimă.

Și intersecția de la Delfinariu este modernizată complet cu un automat de semaforizare inteligent, lămpi cu tehnologie led moderne și vizibilitate accentuată și bucle inductive pentru fiecare direcție de mers în vederea optimizării timpilor de așteptare.

Echipele Confort Urban vor monta în perioada următoare automate de semaforizare inteligente și în intersecțiile  Ion Rațiu – Mamaia, Nicoale Iorga -Tomis – Mircea cel Bătrân, Tomis -Poporului-Ion Rațiu-Mircea cel Bătrân, Al. Lăpușneanu-Tomis.

Daniel Vlăescu – șef serviciu tehnic  Confort Urban: “Semafoarele inteligente cu led sunt legate la automate ce se vor conecta cu toate celelalte semafoare de la intrarea în Constanța, dinspre Ovidiu, spre intersecția Capitol.  Practic,  prin sincronizarea acestor semafoare se va realiza o unda verde pe tot tronsonul bulevardului Tomis, ceea ce înseamnă evitarea ambuteiajelor și aglomerărilor în trafic. Acest tip de semaforizare cu led a fost implementat anul trecut și în intersecția bulevardului Alexandru Lăpușneanu cu strada Soveja, dovedindu-și deja eficiența”.