După o perioadă de aproximativ 15 ani în care a funcționat în subsolul Palatului Administrativ, Serviciul Public Comunitar de Pașapoarte Constanța începe activitatea într-un nou sediu, de luni, 18 mai.

De luni, constănțenii vor putea merge în vederea obținerii unui pașaport în sediul amplasat la etajul III al centrului comercial „Tomis Mall”, de pe strada Ștefan cel Mare 36-40. Măsura a fost luată pentru a oferi constănțenilor un spațiu nou, modern și pentru a spori calitatea condițiilor de muncă pentru angajații Serviciului Public Comunitar de Pașapoarte Constanța.

În noul sediu sunt pregătite 9 birouri de lucru cu publicul, dintre care 6 birouri pentru cereri de eliberare a pașapoartelor (față de cele 5 în fostul sediu), un birou pentru eliberările de pașapoarte, care va avea două ghișee destinate publicului (față de un singur ghișeu în fostul sediu), dar și un birou de informații și unul pentru adeverințe, restricții și audiențe, facilități în permieră pentru Serviciul Public Comunitar de Pașapoarte Constanța.

În noul sediu, reprezentanții Serviciului Public Comunitar de Pașapoarte Constanța estimează că se pot prelua până la 450 de solicitări în fiecare zi, dintre care aproximativ 300, prin platforma de programări online, lansată în 2018. www.epasapoarte.ro, alături de condițiile din noul sediu, pot conduce la timpi de așteptare reduși pentru constănțenii care vor dori să obțină un pașaport.

De asemenea, estimările arată că, în medie, 350 de pașapoarte vor fi eliberate zilnic. Deși media nu prezintă creșteri semnificative, principalul câștig este reprezentat de condițiile superioare în care va fi desfășurat întreg procesul de obținere a pașaportului.După mutarea birourilor de lucru cu publicul, va urma și relocarea arhivelor Serviciului Public Comunitar de Pașapoarte Constanța, fapt ce va duce la o operaționalizare completă a serviciului.

Potrivit prefecturii Constanța, relocarea Serviciului Public Comunitar de Pașapoarte Constanța s-a realizat printr-un contract de comodat încheiat pentru o perioadă de 5 ani, cu drept de prelungire, între Instituția Prefectului – Județul Constanța și S.C. Tomis S.A. Contractul nu presupune cheltuieli suplimentare pentru instituție.

Imagine