Mangalia

Consiliul Local Mangalia a aprobat, miercuri, în ședință ordinară, indicatorii tehnico-economici aferenți proiectelor ce vizează modernizarea intrărilor în municipiu dinspre Constanța, pe DN39, respectiv dinspre comuna Albești, pe strada Oituz.

Astfel, în primul caz, se va realiza un trotuar pe partea dreaptă a DN39, la intrarea în Mangalia dinspre comuna 23 August, de la Dacia Service, până aproape de Gara Mangalia. Trotuarul va avea o lungime de peste 1,6 km și va fi încadrat de o reamenajare peisagistică a spațiilor verzi din zona respectivă. Realizarea investiției are ca obiectiv posibilitatea deplasării pietonilor în deplină siguranță și pe partea dreaptă a Șoselei Constanței.

Cel de-al doilea proiect se referă la crearea aleilor pietonale și a parcărilor pe strada Oituz, de la intersecția cu strada G-ral Vârtejanu până la Castelul de apă. Pe tronsonul menționat, se vor crea aproape 100 locuri de parcare, în fața blocurilor de locuințe, se vor crea noi alei pietonale și se va reamenaja spațiul verde.

Pentru fluidizarea traficului, la intersecția strada Portului (DN39) cu strada Oituz, Primăria lucrează la un proiect de înființare a unei benzi suplimentare de circulație pe strada Oituz, între strada G-ral Vârtejanu și strada Portului. Astfel, vor exista trei benzi, una către Albești și două către strada Portului (DN39).

„Inițial am vrut să facem sens giratoriu, dar nu ne permite legea, întrucât există o cale ferată în apropiere. Soluția găsită împreună cu specialiștii a fost aceasta: mai creăm o bandă de circulație, astfel încât pe două benzi să se iasă de pe strada Oituz, iar pe una să se intre. Totodată, sistematizăm și intersecția Oituz-Vârtejanu, pentru fluidizarea traficului rutier și pietonal, dar și pentru crearea locurilor de parcare”, a explicat primarul Mangaliei, Radu Cristian.

El a mai spus că, după reconfigurarea arterelor rutiere menționate, se va institui sens unic pe strada Oituz, de la intersecția cu strada Portului, până la intersecția cu strada Ștefan cel Mare.

Articolul precedentDestinația Constanța-Mamaia, promovată la comun la Târgului de Turism al României
Articolul următor„Constanța este orașul meu de suflet” Simona Halep s-a calificat în sferturi la Dubai