În anul 2019, la nivelul județului Constanța au fost înregistrate 182 de accidente rutiere având ca principală cauză preocupări de natură a distrage atenția.

În urma acestor cifre, bilanțul este unul crunt: 13 persoane decedate, 16 persoane rănite grav și alte 238 rănite ușor.

Serviciul Rutier – I.P.J. Constanța a lansat o amplă campanie de informare.

Pentru siguranța dumneavoastră și a celorlalți participanți la trafic, nu folosiți telefonul mobil atunci când conduceți. Asigurați-vă mereu în oglinzi în mod responsabil – nu știți niciodată cine vă poate apărea în spate. O secundă de neatenție vă poate aduce o adevărată dramă, transmit reprezentanții IPJ Constanta.

În anul 2019, polițiștii rutieri din Constanța au aplicat 2.934 de sancțiuni contravenționale pentru folosirea telefonului mobil.

„Reamintim faptul că în timpul conducerii pe drumurile publice a unui vehicul aflat în mișcare, conducătorului acestuia îi este interzisă ținerea în mână sau folosirea cu mâinile, în orice mod, a telefonului mobil sau a oricărui dispozitiv mobil prevăzut cu funcția de înregistrare ori redare text, foto sau video. Sancțiunea contravențională pentru nerespectarea prevederilor legale este între 6-8 puncte amendă (870-1.160 lei) și 4 puncte penalizare,” atrag atenția polițiștii constănțeni.