Aproximativ 1000 de militari din 12 structuri ale Marinei Militare Române constituie forțele participante la Exercițiul multinațional „Saber Guardian 19”, care se desfășoară în această perioadă, pe teritoriul național și în anumite raioane maritime din vestul Mării Negre.

„Saber Guardian 19” este o combinație de exerciții realizată pe schema unei operații multinaționale majore, de tip Articol 5 NATO, cu sprijin interinstituțional.
Cea mai spectaculoasă secvență la care participă militarii din Forțele Navale Române este denumită „Scorpions Fury 19” (Furia Scorpionilor) și are loc pe Dunăre, în zona localității Bordușani, lângă Fetești, unde șase nave militare fluviale, un detașament de infanteriști marini și un detașament de scafandri de luptă își armonizează eforturile pentru a respinge atacul unui inamic convențional, care va încerca să forțeze trecerea Dunării.
Securitatea cibernetică a comunicațiilor și interconectarea modulelor de rețea de misiune este asigurată de trei structuri specializate ale Forțelor Navale, respectiv Brigada 243 Radioelectronică și Observare, Centrul 110 Comunicații și Informatică și Centrul pentru Tehnologia Comunicațiilor și Apărare Cibernetică.

Articolul precedentRecomandări ale pompierilor constănțeni pentru o vacanţă liniştită
Articolul următorHotelierii amenință cu greva fiscală dacă nu dispar câinii vagabonzi de pe litoral