Cu ajutorul fondurilor europene, elevii și dascălii de la școala din cartierul KM 5, vor beneficia de o imbunătățire considerabilă a condițiilor în care își desfășoară activitatea. Valoarea totală a proiectului este de 4.208.917,27 lei.

Proiectul „Creșterea eficienței energetice a imobilului Școala Gimnazială nr.17, Ion Minulescu, Constanța” vizează implementarea unui set de măsuri destinate optimizării consumurilor energetice la nivelul clădirii și alinierii la standardele și cerințele de performanță europene.

În perioada martie 2020 – septembrie 2022 se vor executa lucrări complexe :reabilitarea terasei clădirii, prin decopertarea, realizarea termoizolației și refacerea totala a hidroizolatiei, înlocuirea tâmplariei exterioare cu una mai performantă din punct de vedere termoenergetic, din PVC, termoizolarea planșeelor și a peretilor, decopertarea locală a tencuielilor neaderente de pe fațada clădirii și refacerea lor, astfel încât să se refacă stratul suport pentru aplicarea sistemului termoizolant; refacerea instalațiilor sanitare, termice si electrice, în scopul reducerii pierderilor și optimizării traseelor acestora;-înlocuirea corpurilor de iluminat cu corpuri cu becuri LED, cu consum energetic redus și durată mare de viață;

Va fi montat un sistem de panouri solare pentru producerea apei calde pentru consum și un sistem de panouri fotovoltaice.

Se implementează sistemului de management energetic integrat (de tip Building Management System), pentru urmărirea, înregistrarea și eficientizarea consumurilor energetice ale cladirii.