Scafandrii constănțeni, ajutați de colegi din alte șase inspectorate județene pentru situaţii de urgență, au reluat, luni dimineață, căutarea adolescentului de 14 ani, care a dispărut în valuri, duminică, pe plaja de la Corbu.

Adolescentul, abandonat de mamă la naștere, era în plasamentul unui asistent maternal profesionist. Potrivit Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța, la nivelul instituției s-a constituit, încă de duminică, o comisie de cercetare disciplinară care va stabili modul în care au decurs evenimentele din 10 iunie. Din primele discuții purtate de echipa DGASPC cu asistentul maternal profesionist, băiatul a plecat de acasă după-amiază, spunându-i acestuia că se duce la o sală de calculatoare, însoțit de un prieten. Nu a spus însă că ar avea de gând să coboare și pe plaja de la Corbu.

Băiatul, în vârstă de 14 ani, a fost părăsit la naștere în Spitalul de Urgență din Tulcea. A ajuns ulterior la Centrul Maternal din Mangalia, apoi s-a instituit măsura plasamentului la un asistent maternal profesionist. „Copilul nu a ținut legătura cu mama lui, aceasta schimbându-și des domiciliul iar despre tatăl său nu există informații. Psihologii DGASPC Constanța l-au descris ca pe un copil receptiv, afectuos și timid”, au precizat reprezentanții instituției.

Adolescentul a dispărut, duminică, în apele mării, pe plaja din Corbu, în timp ce prietenul care îl însoțea a reușit să ajungă la țărm. ISU Dobrogea a trimis la faţa locului un echipaj de scafandri, dar căutările copilului au fost abandonate din cauza întunericului. Acestea au fost reluate luni dimineaţă, în zonă fiind trimiși 25 de scafandri, șapte autospeciale și o barcă. La căutări participă și scafandri de la inspectoratele județene pentru situaţii de urgență Alba, Suceava, Hunedoara, Bucureşti-Ilfov, Vrancea și Teleorman, aflați într-un stagiu de pregătire la Centrul de Antrenament al Scafandrilor de Intervenție Constanța.

Articolul precedentNava Școală „Mircea” a ajuns în portul Bari
Articolul următorPlaja Modern va fi plaja NEVERSEA și în 2018