Polițiștii de combatere a criminalității organizate din Constanța, sub coordonarea procurorilor DIICOT Constanța, au efectuat, joi, 44 de percheziții domiciliare, pe raza județului Constanța, la persoane bănuite de proxenetism, trafic de minori și folosirea prostituției infantile.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2017 – august 2019, persoanele în cauză ar fi recrutat, de pe raza județului Constanța, mai multe tinere, printre care și minore, pe care le ar fi determinat să practice prostituția, în diverse locații, obținând astfel beneficii patrimoniale.

La perchezițiile desfășurate joi, polițiștii au descoperit și ridicat, în vederea continuării cercetărilor, 30 de telefoane mobile, 2.700 de lei și înscrisuri cu valoare probatorie. De asemenea, la o locație au fost identificate două generatoare de curent, bunuri susceptibile a proveni din comiterea de furturi de pe raza orașului Ovidiu. La locații au fost găsite și șase tinere, despre care existau indicii că ar fi fost exploatate sexual.

26 de bărbați au fost duși la audieri și luarea măsurilor legale. Ulterior, 10 dintre ei au fost reținuți pentru 24 de ore, fiind introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Constanța. În cursul zilei de vineri, aceștia vor fi prezentați instanței de judecată, cu propunere de arestare preventivă.

Articolul precedentPercheziții la Constanța într-un dosar de contrabandă cu țigări
Articolul următorAtenție, șoferi! Schimbări importante la parcările din oraș!