Academia Navală „Mircea cel Bătrân” organizează, în perioada 11 – 15 noiembrie, o serie de manifestări dedicate împlinirii a 80 de ani de la intrarea Navei – Școală „Mircea” în serviciul Forțelor Navale Române și împlinirea a 147 de ani de la înființarea instituției.

Manifestările se vor desfășura conform următorului program:

Luni, 11 noiembrie, ora 9.00 – Aula Magna „Viceamiral Petre Bărbuneanu” – simpozion dedicat împlinirii a 80 de ani de la intrarea Navei – Școală „Mircea” în serviciul Forțelor Navale Române;

Marți, 12 noiembrie, între orele 9.00 – 12.00 – ieșire pe mare cu Nava – Școală „Mircea”, prilej cu care va avea loc și un inedit eveniment editorial;

Joi, 14 noiembrie, ora 12.00, Aula „Viceamiral Ion Coandă” – workshop cu tema „Educația marinărească română – factor de dezvoltare economică și socială a Dobrogei”. Evenimentul se înscrie și în seria manifestărilor organizate de Instituția Prefectului – Județul Constanța cu prilejul marcării Zilei Dobrogei.

Vineri, 15 noiembrie, ora 13.00, Aula Magna „Viceamiral Petre Bărbuneanu” – spectacol aniversar dedicat împlinirii a 147 de ani de la înființarea Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”.