Șapte cetățeni irakieni, între care doi copii, și unul iranian au fost prinși, luni, în timp ce încercau să intre ilegal în România, pe jos, pe la frontiera verde, în zona Mănăstirii Dervent, fiind predați autorităților de frontieră bulgare, în vederea continuării cercetărilor.

Potrivit Gărzii de Coastă, în baza planului de cooperare privind combaterea migrației ilegale și asigurării ordinii publice, lucrători din cadrul Postului de Poliție Lipnița au depistat în zona Mănăstirii Dervent un grup de persoane care nu își justifica prezența în zonă. În urma investigațiilor desfășurate cu polițiștii de frontieră de la Ostrov a rezultat că grupul format din opt persoane a intrat ilegal în România, din Bulgaria, pe jos pe la frontiera verde. Astfel, polițiștii de frontieră au stabilit că grupul este format din șapte cetățeni irakieni și un cetățean iranian, trei bărbați și trei femei, cu vârste cuprinse între 25 și 48 de ani și doi minori, în vârstă de 9 luni, respectiv doi ani. Persoanele în cauză au declarat că intenționau să ajungă în Anglia pentru un trai mai bun.

În cauză, polițiștii de frontieră, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia, efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat. La finalizarea verificărilor specifice, au fost întreprinse demersurile necesare pentru punerea în aplicare a acordului de readmisie româno-bulgar, cele opt persoane fiind predate către autoritățile bulgare, pentru continuarea cercetărilor și luarea măsurilor legale.

Articolul precedentÎncepe o nouă ediție a Festivalului Mamaia Copiilor
Articolul următorAproape o mie de persoane au fost asistate de paramedici pe perioada festivalului NEVERSEA