„Săptămâna Europeană a Sportului”, este un răspuns comun la această provocare, precum și un apel la acțiune. Evenimentul este inclus în cadrul Programului Național Sportul pentru Toți și este marcat la nivel european în perioada 23-30 septembrie.

Sâmbătă, de la ora 09:00, pe faleza din cartierul Santa Maria Bay, se dă startul competiției Cupa Mării Negre la ciclism iar de la ora 10:00, pe stadionul SNC, se va desfășura „Cupa Prieteniei la fotbal”.

De la ora 14:30, vom sărbători „Săptămâna Europeană a Sportului” pe bulevardul Tomis prin formarea unui drapel uman. Evenimentul va avea loc pe traseul Sala Sporturilor din Constanța- zona Primărie. De la ora 15:00, sunteți invitați la o mulțime de activități sportive și la workshop-ul „Modele în sport și în comunitate”. Și pentru că sportul este pentru toată lumea, în cadrul proiectului „Atelierul cu vise- Campioni la lucruri bune” se vor desfășura activități de baschet și trasee aplicative.

Duminică, 26 septembrie, cei care vor să joace fotbal și baschet au liber la distracție.

Pentru ca bulevardul Tomis să devină un loc special, începând de vineri, de la ora 23:00 și până duminică, ora 23:00, tronsonul delimitat de bulevardul Ferdinand și strada Traian va fi închis circulației rutiere.

Accesul autovehiculelor va fi interzis în parcarea de la Sala Sporturilor, sâmbătă, 25 septembrie, începând cu ora 07:00. Pe durata desfășurării paradei, se vor institui măsuri de restricționare temporară a traficului rutier pe bulevardul Tomis, bulevardul Ferdinand precum și pe străzile Sarmisegtuza, Ștefan cel Mare (dublu sens de deplasare), Cuza Vodă.

 

Sursa: Realitatea de Constanta