La Șantierul Naval Constanța a avut loc, joi, ceremonia de botez a tancului de produse petroliere și chimice „Histria Atlas”, primul din noua serie de nave de 41.000 tdw aflate în construcție.

Vasul are o lungimea de 180 de metri, lățimea de 32,24 metri și pescajul de 11,20 metri și reprezintă un pas înainte în eforturile societății de a crea o generație modernă de tancuri de produse chimice și petroliere și de a stabili noi standarde în ceea ce privește atât eficiența energetică cât și flexibilitatea comercială. „Cel mai recent proiect al nostru este un tanc de 41.000 dwt pentru produse petroliere și produse chimice IMO II, care beneficiază de o capacitate mare de încărcare de 49.500 mc. Este destinat consumului redus de combustibil, rezultat a unei integrări foarte eficiente a formelor corpului navei, a motorului principal, a elicei și a cârmei. Nava este proiectată pentru un profil operațional care vizează porturi cu adâncimi restrictive, având o lungime totala de 180 de metri şi un pescaj de 11,2 metri”, spun reprezentanții societății.

Seria precedentă de 21 de tancuri de produse petroliere și chimice de 41.000 tdw a fost un adevărat triumf pentru SNC, în 2008 vasul fiind declarat cea mai bună navă din categoria ei, de pe piața internațională. „Obiectivul nostru este de a oferi clienților noștri o soluție rentabilă de transport de marfă, printr-un design inovator bazat pe experiența acumulata în construcția și exploatarea a peste 21 de nave tancuri de produse petroliere și chimice”, au mai precizat sursele citate.

Nava va rămâne în managementul companiei românești Histria Shipmanagement și va fi operată de navigatori români.

Articolul precedentBunuri contrafăcute, de peste 1.000.000 de lei, confiscate în Portul Constanţa Sud Agigea
Articolul următorConcert prepascal oferit de Corala Arhiepiscopiei Tomisului