Peste 230 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 61.115 de lei au fost aplicate în cursul zilei de joi, de către agenții din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Constanța.

Poliţiştii locali din Constanța au acționat pe raza municipiului Constanța în scopul verificării, respectării prevederilor legale referitoare la tulburarea ordinii și liniștii publice, circulației pe drumurile publice, legalitatea efectuării lucrărilor de construcții, identificarea problemelor reprezentate de neasigurarea unei permanente stări de curățenie în incinta proprietăților, neîntreținerea fațadelor clădirilor, protecția mediului, depistarea persoanelor care apelează la mila publicului, depistarea persoanelor care nu -și îndeplinesc obligațiile legale privind deținerea unui animal de companie, depistarea persoanelor care circulă cu mijlocul de transport public în comun și care nu dețin titlu de călătorie valabil, precum și pentru respectarea normelor legale în vigoare privind desfășurarea comerțului stradal și a activităților comerciale.

La nivelul Direcției Generale Poliția Locală Constanța au fost înregistrate 41 abateri constatate pentru nerespectarea Codului Rutier, în special opriri/staționări neregulamentare efectuate pe arterele și străzile principale din oraș. Scopul acestor activități de verificare si control a fost cel al fluidizării traficului rutier în municipiul Constanța.

Vizate au fost și persoanele care circulă cu mijlocul de transport public în comun și care nu dețin titlu de călătorie valabil. În acest domeniu au fost sancționați contravențional 80 de călători.

În ceea ce privește desfășurarea comerțului ilicit au fost sancționate contravențional 20 de persoane, care comercializau ambulant pe plajă sau în zonele adiacente piețelor agroalimentare constănțene.

Articolul precedentPeste 80 la sută dintre turiștii cu vouchere de vacanță vor la mare și în vârf de sezon
Articolul următorA 14-a ediție Salsa Week Romania va avea loc în Vama Veche