Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, a convocat vineri Comitetul Local pentru Situații de Urgență pentru a stabili măsurile ce se impun în urma decizie C.J.S.U. de carantinare a municipiului Constanța pentru 14 zile începând de vineri, 20 noiembrie, ora 20:.00.

Având în vedere că accesul în localitate va fi restricționat, persoanele care sunt nevoite să străbată orașul o pot face pe bulevardul Aurel Vlaicu, începând de la intersecția cu bulevardul Alexandru Lăpușneanu și pe șoseaua Mangaliei, pe tronsonul cuprins între intersecția cu bulevardul Aurel Vlaicu și DN 39E. Ruta de tranzit a fost stabilită de S.C. Confort Urban S.R.L. împreună cu sprijinul Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța.

  • Căsătoriile vor fi oficiate în prezența a maximum 20 de persoane în exteriorul clădirilor, respectiv 8 persoane în interiorul clădirii, cu respectarea regulilor de protecție sanitară.
  • Persoanele fără aparținători vor fi sprijinite de angajații Direcției Generale de Asistență Socială Constanța pentru aprovizionarea cu alimente și bunuri de strictă necesitate.
  • Persoanele fără posibilități vor primi pachete cu alimente de bază pentru asigurarea subzistenței.
  • Colegiul Farmaciștilor Constanța va fi informat cu privire la obligativitatea asigurării aprovizionării cu medicamentelenecesare tratamentului uzual al populației prin unitățile farmaceutice.

Sursa: Realitatea de Constanta