Ministrul Justiției, Ana Birchall, a anunțat că documentele necesare în vederea extrădării fostului primar al Constanței, Radu Mazăre, au fost transmise luni, la ora 09.00, fiind primite de ministerul Justiției din Madagascar.

„La ora 08.00, dosarul a fost predat Ministerului Afacerilor Externe, iar la ora 9.00 dosarul a fost predat autorităților din Madagascar. Dosarul cuprinde cererea de extrădare precum și toate datele. După cum știți, măsura arestării provizorii a fost dispusă de autoritățile din Madagascar pe o perioadă de șase zile. Colegii mei au reușit să pregătească dosarul în doar 48 de ore. Dosarul complet de extrădare a fost sigilat de mine personal pe 11 mai, iar ulterior a fost predat Ministerul de Externe și apoi autorităților din Madagascar”, a declarat Ana Birchall.

Radu Mazăre are de executat o condamnare definitivă: judecătorii instanței supreme l-au condamnat, în 8 februarie, la 9 ani de închisoare cu executare pe fostul primar al Constanței. Radu Mazăre a fost acuzat, alături de alți funcționari, de atribuirea nelegală a unor terenuri, prejudiciul estimat de DNA ridicându-se la 114 milioane de euro. Decizia instanței a venit după nouă ani de procese și alte opt amânări consecutive de pronunțare a unei sentințe.

Articolul precedentCod galben de ceață pentru județele Constanța și Tulcea
Articolul următorMăsuri de siguranță sporite la meciurile de fotbal. Informații utile pentru suporteri