Petromidia Năvodari, cea mai mare rafinărie din România și una dintre cele mai moderne din Sud-Estul Europei, a procesat, în primul trimestru al anului, peste 1,5 milioane de tone de materii prime, un nivel asemănător celui din primul trimestru al anului trecut.

Potrivit Rompetrol Rafinare, din punct de vedere operațional, rafinăria Petromidia a reușit în primul trimestru din 2019 să atingă un nivel de materie primă procesată de 1,51 milioane de tone, din care 1,35 milioane de tone de materii prime procesate în unitatea de Distilare Atmosferică și în Vid, în creștere cu peste 14 kt în comparație cu perioada similară de anul trecut. Îmbunătățirile pe una dintre instalațiile principale din rafinărie se datorează implementării software-ului Advanced Process Control, care a ajutat la atingerea unui nivel foarte înalt de alimentare a rafinăriei în perioada de iarnă”, arată reprezentanții societății.

Per total, rafinăria Petromidia a obținut rezultate operaționale foarte bune în trimestrul întâi din 2019, pentru principalii parametrii, cum ar fi randamentul produselor albe obținute (86,5%wt), disponibilitate mecanică (97,5) și un indice de eficiență energetică (EEI) de 98%.

Rafinăria Petromidia a continuat procesele de optimizare a producției și eficientizare a costurilor de operare, prin programe începute în anul 2014 și desfășurate cu succes până în prezent.

Pentru 2019, la nivelul Rompetrol Rafinare a fost aprobat un buget de investiții de peste 63 de milioane de dolari, din care peste 50 de milioane de dolari vor fi folosiți pentru lucrări de îmbunătățire, mentenanță și conformare la principalele instalații din Petromidia.

Articolul precedentPieton accidentat grav după ce a traversat Șoseaua Mangaliei fără să se asigure (VIDEO)
Articolul următorPeste 100 de căței de la adăpostul din Constanța și-au găsit stăpân