Preşedintele noului Consiliu Judeţean Constanţa a fost ales candidatul PNL, Mihai Lupu, iar forul deliberativ judeţean va fi alcătuit din reprezentanţii a patru formaţiuni politice şi alianţe.

Candidatul PNL, Mihai Lupu, a fost declarat ales în funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, cu 37,42% din voturi (101.874 voturi), fiind urmat în ierarhie de reprezentantul alianţei politice PSD – ALDE – PNŢCD – ADER, care a obţinut 25,25% (68.746 de voturi) şi Remus Negoi, de la USR PLUS – 13,52%

Primar al Constanței pentru următorii patru ani va fi liberalul Vergil Chițac, care a câștigat primul mandat cu 28,48% la alegerile locale.

Cristian-Stelian Ion, USR-PLUS – 24,30% și fostul primar al Constanței, social-democratul Decebal Făgădău a obținut 24,19% din voturi.

Conform votului exprimat duminică, 27 septembrie, în condiţiile prezenţei la urne a 44,56% dintre alegători, PNL obţine 10 mandate în noul Consiliului Local Municipal, pe locul al doilea se situează USR-PLUS cu nouă mandate şi pe locul al treilea PSD, care va avea opt consilieri locali.

Bogdan Huțucă președintele PNL Constanța anunță că au început negocierile cu USR Constanța

“Campania electorală s-a terminat și interesul PNL este de a contura un Consiliu Local Municipal stabil și majoritar.

Programul electoral, promovat de Vergil Chițac, primarul Constanței, conține elemente comune cu programul celor de la USR, ”Constanța renaște”, de aceea vom lucra în vederea armonizării unui proiect de dreapta, care va pune în prim plan relansarea economică a orașului.

A venit momentul să ne așezăm la masa negocierilor pentru a armoniza proiectele PNL și pe cele ale USR, astfel încât să avem cel mai bun program de dezvoltare cu soluții, pe termen lung, pentru Constanța și constănțeni.”

Sursa: Realitatea de Constanta