Constanța se pregătește pentru cel mai mare spectacol pe apă organizat în România.

Joi, 15 august, cu ocazia Zilei Marinei Române, în intervalul orar 09.45 – 12.30, publicul de pe faleza din fața Comandamentului Flotei va putea să admire exercițiul naval demonstrativ „Forțele Navale Române 19”, la care vor participa nave și aeronave militare din Italia, Ucraina și Statele Unite ale Americii. În plus față de navele militare românești, în dispozitivul naval de pe mare se vor afla o navă-școală ucraineană din clasa Petrushka, precum și distrugătorul american USS „Porter”.
Secvențele aeriene vor fi asigurate de aeronave ale forțelor navale și aeriene române, precum și de aeronave italiene Eurofighter Typhoon și un avion american de cercetare P8 Poseidon.
Miercuri, începând cu ora 08.30, va avea loc o ceremonie militară și religioasă la Monumentul Crucea Marinarilor de pe faleza Cazinoului din Constanța.
Pentru buna desfășurare a festivităților prilejuite de Ziua Marinei Române, în zilele de 14 și 15 august vor fi instituite mai multe restricții de trafic. Astfel:

– miercuri, 14 august, de la ora 14.00, se interzice parcarea autovehiculelor pe strada Remus Opreanu de la Comandamentul Flotei până la Direcția Agricolă și se interzice oprirea autovehiculelor pe tronsonul cuprins între bulevardul Regina Elisabeta și Comandamentul Flotei(strada Termele Romane – bulevardul Regina Elisabeta – Portul Tomis – strada Lebedei – parcarea Poarta 1 – strada Remus Opreanu).
– joi, 15 august, de la ora 07:00, circulația autovehiculelor va fi închisă, după cum urmează: Poarta 3, Poarta 1, intersecția străzii Termele Romane cu strada Traian, strada Negru Vodă, strada Ecaterina Varga, strada Mircea cel Bătrân.

Riveranilor li se va permite accesul în zonă pe baza actului de identitate, cu interdicția accesului pe bulevardul Regina Elisabeta.
Mijloacele de transport în comun vor circula în zilele de joi, 15 august și vineri, 16 august, după programul de sărbători, respectiv 05.45 – 23.00. Totodată, pentru a asigura transportul participanților la evenimentele organizate în această perioadă, RATC Constanța suplimentează numărul de autobuze pe liniile 101,102 și 5-40. Chioșcurile de bilete vor funcționa după programul normal.

Articolul precedentFetiță pierdută pe plajă, înapoiată părinților de jandarmii constănțeni
Articolul următorSunset Sea-mphony 2019, un succes pentru al treilea an consecutiv