Constanța se pregătește pentru „Festivalului Vinului Dobrogean Pontus Euxinus”, ce se va desfășura in perioada 22 – 25 august 2019, in Piața Ovidiu.

Nouă crame din Dobrogea – Histria, Rasova, Trantu, Măcin Hamangia, Darie, Navigo,  Viișoara și Stațiunea de Cercetare Murfatlar și mai mulți producători locali din zona de gastronomie vor completa sesiunile de degustări cu binevenite preparate culinare ce pot fi asociate cu excepționalele vinuri dobrogene, vestiți brutari si maeștri ai cofeturilor.

Programul festivalului conține sesiuni de prezentare a cramelor, ateliere de educație oenologică prezentate de vinificatori și somelieri cunoscuți, care vor prezenta atât calitățile vinurilor oferite publicului spre degustare, cât ți modalitățile de asociere a acestora cu preparatele culinare tradiționale sau de import.

Atmosfera specifica unei eveniment dedicat vinului si valentelor sale turistice va fi completată de spectacolele susținute de ansambluri populare tradiționale dobrogene și interpreți ai cântecelor populare si de prezenta mai multor meșteri populari și a cunoscuților păstrători ai tradițiilor ucrainene din Delta Dunării.

Pentru buna desfășurare a evenimentului, în perioada 22.08.2019, orele 08:00 – 26.08.2019, orele 08:00, se vor lua măsuri de blocare a următoarelor artere de acces în locația de desfășurare a „Festivalului Vinului Dobrogean Pontus Euxinus”:

Strada Marcus Aurelius la intersecția cu strada Dimitrie Cantemir;

Strada Vasile Canarache la intersecția cu strada Sulmona;

Strada Mircea cel Bătrân la intersecția cu strada Sulmona;

Strada Traian la intersecția cu strada Sulmona;

Strada Revoluției din 22 decembrie 1989 la intersecție cu strada Crângului;

Strada Arhiepiscopiei cu strada Crângului;

De asemenea, în perioada desfășurării evenimentului, strada Marcus Aurelius va avea dublu sens de mers.

Articolul precedentFocar de pestă porcină africană în județul Constanța
Articolul următorDervișii rotitori în Mamaia. O experiență autentic turcească!