Reprezentanții mănăstirii de la Urluia, distrusă, joi, în urma unui incendiu, au fost sancționați de către ISU „Dobrogea” pentru exploatarea instalației electrice cu improvizații. Incendiul care a devastat biserica mănăstirii a pornit de la un scurtcircuit electric, au stabilit specialiștii ISU.

„În urma verificărilor efectuate, astăzi, de comisia din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea al județului Constanța, a fost aplicată o amendă în valoare de 500 de lei reprezentanților mânăstirii pentru exploatarea instalației electrice cu improvizații”, au precizat, vineri, reprezentanții ISU „Dobrogea”. De asemenea, s-a mai stabilit că mănăstirea nu avea nici aviz de securitate la incendiu și nici autorizație de securitate la incendiu.

Pompierii ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină, joi, în satul Urluia din comuna Adamclisi, după ce a izbucnit un incendiu la o mănăstire. La fața locului s-au deplasat trei autospeciale de stingere, o autoscară și un echipaj SMURD. Focul a fost lichidat complet după aproximativ cinci ore de intervenție, cauza probabilă a incendiului fiind un scurtcircuit electric. Nicio persoană nu a fost rănită dar flăcările au distrus biserica mănăstirii în proporție de 80 la sută, fiind salvat numai paraclisul din subsol.

Mănăstirea are hramul Sfântului Filip, iar în această perioadă se află în lucrări generale de reabilitare.

Articolul precedentAutorizația de construcție a bisericii Sf. Treime de la Casa de Cultură, suspendată
Articolul următorDeputat PSD despre moțiunea de cenzură: Nu trece. Pentru că nici ei nu vor să treacă