Mai mulți președinți și administratori ai asociațiilor de proprietari din zona Tomis II au participat, miercuri seară, la acțiunea de dezinsecție.

Echipele Primăriei Constanța au răspuns întrebărilor legate de substanțele folosite și programul după care se desfășoară intervențiile în municipiu, iar celor prezenți li s-a alăturat și un reprezentant al Direcției de Sănătate Publică.
Societatea responsabilă de reducerea numărului de insecte care produc disconfort continuă astăzi acțiunile de dezinsecție în cartierele Faleză Nord, Centru, Peninsulă și I.C. Brătianu, iar mâine se va acționa în stațiunea Mamaia, cartierele Tomis Plus, Palazu, Compozitori, Tomis Nord și parcul Tăbăcărie. Concomitent, platformele de gunoi sunt stropite împotriva insectelor și sunt igienizate.

Reprezentanții asociațiilor de proprietari, la dezinsecția din Constanța

Reprezentanții asociațiilor de proprietari, la dezinsecția din ConstanțaMai mulți președinți și administratori ai asociațiilor de proprietari din zona Tomis II au participat ieri seară la acțiunea de dezinsecție. Echipele Primăriei Constanța au răspuns întrebărilor legate de substanțele folosite și programul după care se desfășoară intervențiile în municipiu. Celor prezenți li s-a alăturat și un reprezentant al Direcției de Sănătate Publică. Societatea responsabilă de reducerea numărului de insecte care produc disconfort continuă astăzi acțiunile de dezinsecție în cartierele Faleză Nord, Centru, Peninsulă și I.C. Brătianu, iar mâine se va acționa în stațiunea Mamaia, cartierele Tomis Plus, Palazu, Compozitori, Tomis Nord și parcul Tăbăcărie. Concomitent, platformele de gunoi sunt stropite împotriva insectelor și sunt igienizate.Menționăm faptul că substanțele folosite de Primăria Municipiului Constanța sunt SolfacTrio Ec 200 și Deltatim plus, soluții avizate de Ministerul Sănătății și care au o sferă largă de acţiune destinată combaterii insectelor care produc disconfort (ţânţari, muşte, căpușe, gândaci, furnici, etc.). Pentru a combate insectele se folosesc 1,5 litri de soluție pentru 100 de litri apă.Apicultorii și sericicultorii de pe raza municipiului Constanța precum și circumscripțiile sanitar-veterinare, trebuie să ia toate măsurile de protecție necesare (pentru familiile de albine și viermi de mătase) pentru evitarea contactului cu insecticidele.Măsuri suplimentare ce trebuie aplicate sunt cosirea la timp a vegetației ierbicole, folosirea cremelor, sprayurilor cu substanțe repelente de către persoanele cu risc, (paznici, personal de la salubrizare, stații de pompare ape, etc.), aplicarea tratamentelor chimice inclusiv în spațiile și clădirile abandonate, aplicarea zgărzilor antiparazitare la câini.Atenționăm persoanele juridice și fizice din municipiu că au obligația să efectueze activităţile de dezinsecție și deratizare ale imobilelor, incintelor și gospodăriilor pe care le dețin, folosind numai substanțele aprobate de Ministerul Sănătății și prestatorii autorizați, concomitent cu acțiunile Primăriei precum și ori de câte ori este necesar – conform H.C.L.M. Constanța nr. 164/2014.#dezinsectieconstanta#PrimariaConstanta#Constantafrumoasa

Publicată de Primăria Constanța pe Miercuri, 17 iulie 2019

Substanțele folosite de Primăria Municipiului Constanța sunt SolfacTrio Ec 200 și Deltatim plus, soluții avizate de Ministerul Sănătății și care au o sferă largă de acţiune destinată combaterii insectelor care produc disconfort (ţânţari, muşte, căpușe, gândaci, furnici, etc.). Pentru a combate insectele se folosesc 1,5 litri de soluție pentru 100 de litri apă.
Apicultorii și sericicultorii de pe raza municipiului Constanța precum și circumscripțiile sanitar-veterinare, trebuie să ia toate măsurile de protecție necesare (pentru familiile de albine și viermi de mătase) pentru evitarea contactului cu insecticidele.
Măsuri suplimentare ce trebuie aplicate sunt cosirea la timp a vegetației ierbicole, folosirea cremelor, sprayurilor cu substanțe repelente de către persoanele cu risc, (paznici, personal de la salubrizare, stații de pompare ape, etc.), aplicarea tratamentelor chimice inclusiv în spațiile și clădirile abandonate, aplicarea zgărzilor antiparazitare la câini.

Articolul precedentCabinete medicale noi, la Spitalul Municipal Mangalia
Articolul următorProgram de susținere a elitelor la Universitatea Ovidius din Constanța