Peste 200 de poliţişti, din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Constanța, aproximativ 150 de jandarmi, din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța și 110 jandarmi, din cadrul  Grupării Mobile de Jandarmi ”Tomis” Constanța, au acționat în perioada 1-5 iunie a.c., zilnic, pentru a asigura menținerea ordinii și liniștii publice în minivacanța de Rusalii, prin prevenirea și combaterea faptelor antisociale.  De asemenea, polițiștii au acționat pentru siguranța și fluența traficului rutier, efectivele fiind suplimentate, având în vedere numărul mare de turiști, care se află pe litoral.

Tot în această perioadă, polițiștii constănțeni au intervenit, independent sau în patrule mixte cu jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța și Grupării Mobile de Jandarmi ”Tomis” Constanța, în sprijinul celor care au avut nevoie de noi, la peste 500 de evenimente, dintre care aproximativ 460 au fost sesizate prin S.N.U.A.U 112.

Totodată, au desfășurat 60 de acțiuni, în principal pentru menținerea ordinii și liniștii publice, dar și de prevenire a comiterii de infracțiuni în mediul urban, rural, precum și în stațiunile de pe litoralul Mării Negre.

În perioada 1 – 4 iunie a.c., polițiști din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Constanța au aplicat 900 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 400.000 de lei.

Pentru siguranța traficului rutier, au fost reținute, în vederea suspendării, 80 de permise de conducere, dintre care 13 pentru depășirea limitei legale de viteză, 11 pentru conducere sub influența alcoolului, iar restul pentru alte abateri de la normele rutiere.

Concomitent, jandarmii Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța au aplicat 20 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 7.000 de lei și au constatat 2 infracțiuni în flagrant.

De asemenea, au executat 14 misiuni de asigurare a ordinii publice și au intervenit la 9 evenimente sesizate prin S.N.U.A.U. 112.

 Totodată, jandarmii Grupării Mobile de Jandarmi ”Tomis” Constanța au acționat, alături de polițiști, pe linia menținerii ordinii publice, în municipiul Constanța și în stațiunile Năvodari, Mamaia, Costinești și Vama Veche. Aceștia au aplicat 87 de sancțiuni contravenționale la Legea 61/ 199, în valoare totală de 23.000 lei și au constatat o infracțiune în flagrant.

Sursa: Realitatea de Constanta

Articolul precedentCarmen Iohannis a purtat bijuterii de peste 12.000 euro la un eveniment din Germania
Articolul următor„Paradă” a șoferilor beți și drogați noaptea trecută