razie

Aproximativ 70 de polițiști din cadrul Poliției municipiului Constanța au organizat, în această săptămână, o acțiune pe linia prevenirii și combaterii infracțiunilor de contrabandă și a reglementărilor din domeniul evaziunii fiscale. Au constatat 11 infracțiuni și au ridicat, în vederea confiscării, bunuri de peste 75.000 lei.

Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Constanța au acționat în aproximativ 60 de zone, dintre care 13 piețe, 3 târguri și 20 de societăți comerciale.  În urma controalelor, polițiștii constănțeni au constatat 11 infracțiuni, dintre care 6 la Legea nr. 86/2006 privind Codul vamal. De asemenea, au fost indisponibilizate bunuri în valoare de peste 75.000 lei, constând în aproximativ 20.000 de țigarete, articole vestimentare, peste 9 tone de legume și peste 400 kilograme fructe. În cadrul acțiunii au fost aplicate 40 de sancțiuni, în valoare de 75.520 lei.

În piața Tomis 3, polițiștii au depistat doi bărbați, în vârstă de 29, respectiv 39 de ani, care ofereau spre comercializare 82 de pachete de țigarete de diverse mărci, fără a avea timbre de accizare românești, iar pe strada Mercur din municipiul Constanța, un bărbat de 31 de ani,  oferea spre comercializare 129 de pachete de țigarete de diverse mărci, fără a avea timbre de accizare românești.

La o societate comercială de pe raza municipiului Constanța, a fost  identificat un bărbat, în vârstă de 37 de ani, care comercializa mai multe articole de îmbrăcăminte ce purtau o marcă identică sau similară cu mărcile înregistrate.

Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Constanța au efectuat controale într-un târg de legume/fructe, pe linia verificării prevederilor legale privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite, ocazie cu care au ridicat, în vederea confiscării, aproximativ o tonă de fructe și legume.

Sursa foto IPJ Constanta

Articolul precedentVictorie pentru HC Dobrogea Sud la Bacău
Articolul următorCălin Popescu Tăriceanu, declarații incendiare despre candidatura la prezidențiale