Fostul primar al Constanței, Radu Mazăre, a fost condamnat, definitiv, la nouă ani de închisoare, de către magistraţii Instanţei Supreme în dosarul privind retrocedarea plajelor. În același dosar, fostul președinte al Consiliului Județean Constanța a fost condamnat la cinci ani de închisoare, cu executare.

Astfel, magistrații Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au dispus condamnare lui Radu Mazăre la pedeapsa de 7 ani închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, în formă continuată. De asemenea, el a mai fost condamnat și la pedeapsa de 6 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de constituire a unui grup infracţional organizat. În total, instanța „aplică pedeapsa cea mai grea, de 7 ani închisoare, la care adaugă un spor de 2 ani închisoare, inculpatul Mazăre Radu Ștefan urmând să execute pedeapsa rezultantă de 9 ani închisoare”.  

De asemenea, în același dosar, magistrații Instanţei Supreme l-au condamnat pe Nicuşor Constantinescu la pedeapsa de 4 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, în formă continuată, și la pedeapsa de 3 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de constituire a unui grup infracţional organizat. Ți în cazul lui, instanța „aplică pedeapsa cea mai grea de 4 ani închisoare, la care adaugă un spor de 1 an închisoare, inculpatul Constantinescu Nicuşor Daniel urmând să execute pedeapsa rezultantă de 5 ani închisoare”.

Ei au fost acuzați, alături de alţi funcţionari, de atribuirea nelegală a unor terenuri, prejudiciul estimat de DNA ridicându-se la 114 milioane de euro. Decizia instanţei a venit după nouă ani de procese şi alte opt amânări consecutive de pronunţare a unei sentinţe.

Articolul precedentO avarie RAJA modifică circulația autobuzelor RATC
Articolul următorCetățean german cu mandat european de arestare, depistat la Negru Vodă