Un consilier local din Costinești ales pe lista PSD și-a încetat de drept mandatul prin ordin al prefectului județului Constanța.

Prefectul județului Constanța a semnat ordinul prin care se constată încetarea de drept, înainte de termen, a mandatului de consilier local în cadrul Consiliului Local al comunei Costinești al lui Nicolae Pescariu, ales pe listele PSD, organizația locală Costinești, în anul 2016. De asemenea, prin același ordin, locul său de consilier local a fost declarat vacant.

Ordinul prefectului județului Constanța a fost emis în temeiul prevederilor Legii 393 /2004, privind statutul aleșilor locali, cu modificările și completările ulterioare, conform cărora „calitatea de … consilier local încetează de drept, înainte de expirarea duratei normale a mandatului, în cazul pierderii calității de membru al partidului politic sau al organizației minorităților naționale pe a cărei listă a fost ales”, PSD în cazul domnului Nicolae Pescariu.

Decizia de încetarea a mandatului de consilier local a avut la bază sesizarea organizației județene PSD Constanța, transmisă instituției prefectului în luna noiembrie.

Articolul precedentFemeie călcată de tren la Valea Seacă; circulația feroviară a fost oprită
Articolul următorPercheziții la suspecți de furt și tâlhărie, în Constanța