Doi tulceni care transportau, într-un autovehicul, fără documente legale, 20 de sturioni, sunt cercetați de polițiștii de fontieră.

 

     În data de 11.08.2022, în jurul orei 10.00, poliţiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Tulcea, acționând în baza unei informaţii, au oprit pentru control, pe digul de protecție al Dunării, un autoturism în care se aflau două persoane de sex masculin, în vârstă de 42, respectiv 31 ani, domiciliaţi pe raza judeţului Tulcea.
    În urma controlului, polițiștii de frontieră au descoperit în autoturism 20 de sturioni, de dimensiuni mici, din specia cegă, în stare vie, având greutate de 15 kilograme. Cei doi bărbaţi au declarat că au pescuit peștele în fluviul Dunărea și intenționau să-l comercializeze. 
Peștele a fost redat mediului natural în prezența unui reprezentant al Agenției Naționale pentru Pescuit și Acvacultură, a polițiștilor de frontieră şi a persoanelor depistate.
Oolițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinerea, transportul sau comercializarea sturionilor capturați pe teritoriul României din habitatele piscicole naturale, precum și a produselor și subproduselor obținute din aceștia, fără respectarea prevederilor legale în vigoare.

Articolul precedentFOTO Carnagiu pe DN2A. Un mort și doi grav răniți
Articolul următorPeste1200  de absolvenți așteptați la examenul național de Bacalaureat, sesiunea de toamnă