Un constănțean în vârstă de 30 de ani a fost prins de polițiști, pe numele său fiind emis un mandat internațional de arestare după ce, în urma unei spargeri, furase dintr-un magazin din Spania bijuterii în valoare de 4,7 milioane de euro.

Potrivit IPJ Constanța, poliţiştii din cadrul Serviciului Investigații Criminale al IPJ Constanța, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale, au depistat, miercuri, un bărbat în zona gării CFR Constanța, în vârstă de 30 de ani, din municipiul Constanța, pe numele căruia exista un mandat european de arestare, emis de autorităţile spaniole. Acesta fusese dat în urmărire internațională pentru comiterea unor infracțiuni de furt calificat și constituirea unui grup infracțional organizat, după ce a sustras, dintr-un magazin, din Spania, mai multe obiecte de lux, precum ceasuri și bijuterii, în valoare de 4.700.000 de euro.

Pentru depistarea acestuia, poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii suplimentare obţinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Bărbatul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța care a emis ordonanță de reținere pe o perioadă de 24 de ore, fiind introdus în C.R.A.P. al I.P.J. Constanța.

În acțiune au fost angrenați luptătorii Serviciului pentru Acţiuni Speciale Constanța.

Articolul precedentCampania a polițiștilor locali împotriva șoferilor indisciplinați
Articolul următorNave militare străine la Ziua Marinei Române