Consilierii locali din Mangalia, au aprobat  demolarea ultimelor patru clădiri cu risc mare de prăbușire, situate la marginea cartierului de case al orașului, în zona Coloniști. În zonă, se vor construe locuințe sociale cu fonduri UE.

Acțiunea, a început în primăvara când a fost demolată prima clădire, locuită în ultimii ani de persoane fără adăpost sau forme legale. ”De-a lungul anilor, în acele barăci și-au găsit adăpost indivizi certați cu legea, cei mai mulți venind în orașul nostru din alte zone ale țării, special pentru comiterea de infracțiuni, pe litoral. Acum, avem documentația pentru a demola toate barăcile de la marginea cartierului de case (”Coloniști”). Cei care locuiesc acolo și au un loc de muncă, au actele în regulă și duc copiii la școală vor primi locuințe sociale în alte imobile ale municipalității. Ceilalți, însă, care au venit în Mangalia să fure și să spargă case, să se întoarcă de unde au venit”, a declarant primarul Radu Cristian.

În aceeași ședință de CL, s-a mai adoptat și proiectul de modernizare a falezei Mangalia-Saturn, cu fonduri europene. Proiectul prevede amenajarea falezei pe o distanță de aprox. 2,5 km, între Hotel Paradiso și plaja Adras. Prin realizarea acestui proiect, se urmărește punerea în valoare a potențialului turistic, precum și dezvoltarea infrastructurii turistice și de agrement. Un alt proiect care vizează dezvoltarea segmentului turistic din zona de sud a litoralului, aprobat, de asemenea, de aleșii locali, se referă la stațiunea Neptun-Olimp. Conform documentului, se vor reabilita și moderniza străzile și aleile secundare din cele două zone, se vor reface trotuarele, sistemul de iluminat public și vor fi amenajate parcări, precum și piste de biciclete. Totodată, în ședința CL, a fost votat și proiectul cu finanțare europeană privind studiul de fezabilitate și documentațiile tehnice aferente, pentru extinderea și modernizarea rețelei de iluminat public. Conform proiectului, actuala rețea de iluminat stradal va fi eficientizată și extinsă în toate zonele localității.

 

 

 

Articolul precedentDosar penal după ce a condus beat și a dat cu basculanta-n gard
Articolul următorHC Dobrogea Sud s-a calificat în optimile Cupei României la handbal