Primăria Constanța a început ieri noapte stropirea copacilor împotriva dăunătorilor.

Aceste tratamente se efectuează la arborii și arbuştii ornamentali din parcurile, aliniamentele stradale şi în zonele verzi de pe raza municipiului Constanța.

Substanța folosită, KARATE ZEON, are o eficacitate mare, deține un spectru larg de combatere a dăunătorilor și are o toxicitate redusă pentru arbori și arbuști, pentru om și animale. Tratamentul cu KARATE ZEON rezistă la ploaie, cu condiția ca produsul să se usuce înainte de a începe să plouă. Astfel de acțiuni vor avea loc și în zilele următoare, până când vor fi aplicate tratamente fitosanitare în tot orașul.

În paralel, echipele municipalității amplasează și momelile pentru rozătoare în locuri cât mai puțin accesibile populației pentru protejarea sănătății constănțenilor. Momelile conțin substanțe raticide anticoagulante biodegradabile și sunt protejate în stații de intoxicare marcate și inscripționate corespunzător. Acestea sunt amplasate în toate zonele orașului, inclusiv în parcuri, promenade, scuaruri și platforme de deșeuri.

Sursa: Realitatea de Constanta