Primăria Constanţa a fost amendată de Garda de Mediu cu 10.000 de lei, pentru că a tăiat mai mulţi tei de pe  bulevardul Ferdinand, de asemenea a dispus stoparea activităţii. Primăria nu a putut prezenta documente pentru a justifica tăierea arborilor.

“Primarul municipiului Constanţa a semnat astăzi amenda de 10.000 lei aplicată de Garda de Mediu Constanţa, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr.24/2007 privind reglementarea şi administrarea spaţiilor verzi din intravilanul localităţilor. Urmare a verificărilor efectuate privind legalitatea tăierii teilor de pe fâşia plantată din bulevardul Ferdinand, s-a constatat că au fost taiaţi 19 tei, din care doar trei cioate prezentau cavităţi în zona trunchiului. Reprezentanţii primăriei nu au prezentat documente care să justifice tăierea arborilor sănătoşi, motivând doar că era necesară intervenţia imediată, întrucât arborii inventariaţi prezentau pericol de prăbuşire”, transmite Garda de Mediu Constanța.

Din cei 232 de arbori inventariaţi, 104 au fost catalogaţi de Primărie cu potenţial de prăbuşire şi a solicitat stoparea tăierii pomilor.

Astfel, din totalul de 232 arbori predominant din specia tei, 104 au fost inventariaţi de primărie cu potenţial pericol de prăbuşire, din care 38 care ar necesita intervenţia imediată. Garda de Mediu Constanţa a stopat tăierea arborilor, luându-se legătura cu primarul municipiului Constanţa, care a reacţionat pozitiv la solicitarea instituţiei. Prin actul de control încheiat ulterior de comisarii Gărzii Naţionale de Mediu au fost stabilite măsuri care se referă la asigurarea integrităţii spaţiilor verzi aflate în administrare, în conformitate cu prevederile Legii 24/2007. De asemenea, au fost solicitate şi alte documente cu referire la arborii inventariaţi cu potenţial pericol de prăbuşire, afectaţi de fapt de lucrările realizate”, menționeză comisarii.

Sursa foto Garda de Mediu Constanța

Sursa: Realitatea de Constanta

Articolul precedentCătălin Drulă despre cum taie PSD și PNL pensiile speciale: ”Am făcut un calcul, la premierul Ciucă din 18.000 de lei rămâne cu 17.000 de lei”
Articolul următorMinor fără permis, prins la plimbare cu mașina pe un drum comunal