Primăria Constanța a reluat acțiunile de deratizare în oraș, în cursul acestei săptămâni urmând să fie amplasate momeli toxice, în locuri inaccesibile, pentru protejarea sănătății populației, conservării și protecției mediului înconjurător.

Momelile, care conțin substanțe raticide anticoagulante biodegradabile, vor fi protejate în stațiile de intoxicare marcate și inscripționate corespunzător. Acestea vor fi amplasate în toate zonele orașului, inclusiv în parcuri, promenade, scuaruri și platforme de deșeuri.

Reprezentanții instituției roagă constănțenii să conștientizeze importanța acțiunilor de deratizare și să respecte în totalitate inscripțiile existente pe stațiile de intoxicare pe care le reperează în parcuri sau zone verzi. „Se interzice ridicarea momelilor de la locurile în care au fost amplasate, pentru preîntâmpinarea eventualelor accidente!”, spun sursele citate.

Totodată, persoanele juridice și fizice din municipiu sunt atenționate că au obligația să efectueze deratizarea imobilelor, incintelor și gospodăriilor pe care le dețin, folosind numai substanțele aprobate de Ministerul Sănătății și prestatorii autorizați, concomitent cu acțiunile Primăriei, precum și ori de câte ori este necesar – conform H.C.L.M. Constanța nr. 184/2013 art. 3, alin. 3.

Articolul precedentFrontiera Tomis Constanța promovează sportul național în școli
Articolul următorFOTO| Amenzi pe bandă rulantă date de poliția locală