Iubitorii de jazz și experiențe muzicale inedite sunt așteptați la Constanța, în perioada 2 – 5 august, la prima ediție a festivalului JazzUP SEA. Proiectul este finanțat de Primăria Municipiului Constanța iar accesul este liber la toate evenimentele.

Joi, 2 august 2018, începând cu ora 19.30, în Piața Ovidiu, aveți ocazia să îi ascultați pe artiștii de la Recoveco la concertul de deschidere „Amor”, din cadrul Festivalului JazzUp SEA. Recoveco este numele dat ansamblului de compozitorul și mandolinistul venezuelean Cristóbal Soto, care, în 1996, alături de violonistul venezuelean Alexis Cárdenas, basistul și compozitorul columbian Nelson Gómez și chitaristul și compozitorul columbian Francisco González, au format acest grup la Paris.

Recoveco a devenit, astfel, un acronim pentru întâlnirea muzicală dintre Venezuela și Columbia. De atunci, membrii ansamblului au cucerit scenele muzicale ale lumii, interpretând un amestec foarte distinctiv de muzică, care integrează fericit subtilitatea tehnicii academice, virtuozitatea care izvorăște liber din improvizațiile lor și senzualitatea inerentă melodiilor tradiționale ale Americii Latine.

 

Recoveco: Alexis CARDENAS – vioară / Leonidas RONDON – cuatro / Nelson GOMEZ – guitarrón / Francisco GONZALEZ – chitară.

Articolul precedentArde o casă din Năvodari. Intervin pompierii
Articolul următorJandarmii constănțeni merg la jazz, film și meci, la final de săptămână