Femeia în vârstă de 28 de ani din Suceava căreia i s-a făcut rău pe plaja din Efortie Nord, marți,18 august,, a fost confirmată cu COVID-19, a anunșat Direcţia de Sănătate Publică Judeţeană (DSPJ) Constanţa A fost declanşată o anchetă epidemiologică.

  Directorul DSPJ, Cristina Schipor, a declarat pentru News.ro, că miercuri a venit rezultatul testului de Covid-19 care a fost făcut femeii şi acesta este pozitiv. Femeia se află internată în Spitalul Municipal Medgidia. Specialiştii Direcţiei de Sănătate Publică au declanşat o anchetă epidemiologică în acest caz pentru a identifica persoanele care au intrat în contact cu femeia de 28 de ani. 

O turistă suspectă de coronavirus a fost luată cu ambulanța direct de pe plaja din Eforie Nord, marți, 18 august.

“Paramedicii SMURD care încadrează șenilata de la punctul de prim-ajutor din Eforie Nord au fost solicitați de salvamari să intervină la o persoană care prezenta stare de rău pe plajă. Colegii s-au deplasat la fața locului cu șenilata și au preluat o femeie în vârstă de 28 de ani pe care au transportat-o la cort, acolo unde aceasta a fost evaluată medical. Întrucât prezenta simptome specifice infectării cu noul coronavirus, a fost solicitat în sprijin un echipaj de prim-ajutor care a venit și a transportat pacienta la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța. Facem mențiunea faptului că salvatorii constănțeni au fost echipați corespunzător pe toată durata misiunii”, a anunțat ISU Dobrogea.