46 de ambarcațiuni la clasele ORC și 8 ambarcațiuni la clasele IRC au luat startul la Poseidon-Balchik International Regatta 2018. Cursa Balchik-Eforie Nord a fost cea mai grea cursă din concurs cu o distanță de aproape 50 de mile marine și condiții dificile de vânt (rotiri, vânt slab, furtună).

Sportivii români au reușit să câștige primele poziții pe podimului Poseidon-Balchik International Regatta 2018, la clasele ORC A&B, ORC C, în timp ce sportivii bulgari și-au adjucat primele poziții la clasele IRC 1 și IRC 2. Competiția, desfășurată în week-endul care a trecut (15-18 iunie a.c.) a cuprins două curse inshore, o cursă costieră de-a lungul Golfului Balchik și două curse offshore: Balchik – Cap Kaliakra și Balchik – Eforie Nord.

Clasa ORC A&B i-a adus pe podium pe Incognito (România) – locul I, Petra (Bulgaria) – locul al II-lea și Hope (România) – locul al III-lea. Podiumul la clasa ORC C a fost ocupat în totalitate de români: Pelican Racing – locul I, Jackpot – locul al II-lea și Adria – locul al III-lea.

Sportivii români nu s-au înscris și pentru clasele IRC așa că, podiumul la IRC 1 și IRC 2 a fost ocupat în totalitate de sportivii bulgari. La clasa IRC 1 clasamentul a fost: Petra – locul I, LZ Yachting 1991 – locul al II-lea, Blue Magic – locul al III-lea, în timp ce la clasa IRC 2, podiumul a fost compus din: Kalina – locul I, Nord Burgas – locul al II-lea, Akshaena – locul al III-lea.

Poseidon-Balchik International Regatta 2018 reprezintă prima etapă din Cupa României Alpha Bank 2018 formată din cinci competiții și tot prima din Trofeul Black Sea Sailing 2018 care cuprinde două concursuri. Următoarea regatta de bărci mari, Regatta Ziarul Financiar, (a doua etapă din Cupa României Alpha Bank 2018) se va desfășura în perioada 6-8 iulie și va putea fi urmărită de iubitorii sportului cu vele în zonele de faleză și plajă Mangalia, Saturn.

Articolul precedentVIDEO| Imagini de coșmar în județul Constanța. Rămășițe umane împrăștiate pe carosabil
Articolul următorWorkshop de fotografie Nikon la Aeromania