Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța celebrează, prin Centrul de Zi pentru Copiii cu Autism, Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului. Astfel, timp de două zile, centrul își deschide larg porțile pentru toți cei interesați să cunoască activitățile noastre, să afle mai multe lucruri despre ceea ce înseamnă autism și metodele de recuperare.

Copiii, beneficiari ai Centrului de Zi, au pregătit și surprize pentru oaspeți: împreună cu voluntari de la Liceele „Decebal“ și „Mihai Eminescu“ vor derula, luni, 1 aprilie, de la ora 10.30 și marți, 2 aprilie, de la ora 10.00, ateliere de pictură.

La nivelul județului Constanța se află în evidențe peste 400 de copii cu afecțiuni din spectrul autist, cu certificat de handicap. La Centrul de Zi pentru Copiii cu Autism – inaugurat în anul 2009 cu finanțare de la Consiliul Județean Constanța – fac terapie 42 de copii cu vârste de la 3 la 9 ani. Centrul este deservit de 6 psihologi, 5 psihopedagogi, 3 logopezi. Aici, copiii fac terapii cognitiv-comportamentale, terapii de comunicare, logopedie, terapia prin artă, ludoterapie, ergoterapie, iar pentru părinți există servicii de consiliere de grup.

La 2 aprilie, comunitatea internațională celebrează Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului, zi stabilită de Organizația Națiunilor Unite în decembrie 2007. Cu acest prilej, pe întreg mapamondul se desfășoară evenimente menite să atragă atenția asupra acestei afecțiuni. Autismul, tulburare complexă neurobiologică cu efecte asupra comunicării, relațiilor sociale și comportamentului persoanei și care afectează aproximativ 67 de milioane de persoane în întreaga lume. Unul din 100 de copii are autism. „Autism România“ estimează că, la nivel național, ar fi afectați aproximativ 40.000 de copii.

Articolul precedentSPIT. Agenția fiscală nr. 1 se mută într-o nouă locație
Articolul următorRATC prelungește traseul autobuzelor 42 până la Dana Militară din Portul Constanța