Polițiștii locali constănțeni au aplicat pe parcursul săptămânii trecute, 1396 (299 înregistrate în aceeași perioadă a anului 2017)  amenzi  contravenționale în valoare totală de 313.715 lei.

Printre abaterile de la normele legale, 160 amenzi contravenționale au fost constatate pentru nerespectarea prevederilor legale privind plata parcării prin sms de pe raza municipiului Constanța.

În urma monitorizărilor efectuate în teren în perioada 18.10.2018-21.10.2018 de către polițiștii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Constanța s-a constatat faptul că mai multe persoane nu și-au îndeplinit obligația legală de achitare a parcării, fiind sancționați contravențional, în conformitate cu prevederile H.C.L nr.235/2018 privind Regulamentul de organizare și funcționare a parcărilor publice de pe raza municipiului Constanța.

Ocuparea unui loc de parcare în parcările cu plata cu tarif orar fără achitarea tarifului de parcare sau după expirarea perioadei pentru care a fost făcută plata constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 600-1.000 lei cu posibilitatea achitării a jumătate de minimul amenzii contravenționale în termenul legal de 15 zile calendaristice. Proprietarul vehiculului poate fi sancționat și „în lipsă”, subliniază reprezentanții poliției locale Constanța.

Acest gen de activități se vor derula în mod sistematic pentru asigurarea unui climat public civilizat și in siguranță.

Articolul precedentSute de copaci vor fi plantați săptămâna aceasta în Constanța
Articolul următorHCDobrogea Sud pe locul 3 în Liga Zimbrilor