Polițiștii locali din cadrul Primăriei Municipiului Constanța au început acțiunea de ridicare a autoturismelor abandonate pe spațiul public din oraș. Vorbim despre un număr de 17 mașini aflate într-o stare avansată de deteriorare, fără cauciucuri, cu geamuri sparte și bucăți rupte de caroserie.

„În acest moment a fost ridicată o mașină declarată abandonată de pe strada Revoluției și va fi depozitată într-un loc special amenajat de către administratorul drumului, urmând ca astăzi (joi – n.r.) și în cursul celorlalte zile să mai fie ridicate alte 16 autovehicule, din cele 17 prevăzute în dispoziția emisă de către autoritatea publică locală”, spun polițiștii locali. Dintre cele 17 autovehicule, 11 au proprietar, iar oamenii au fost înștiințați să le ridice de pe domeniul public, însă nu s-au conformat. Cei care vor să le recupereze trebuie să plătească o amendă de până la 2.000 de lei.

Această activitate are ca misiune specifică: eliberarea domeniului public sau privat al unității administrativ-teritoriale care a fost ocupat în mod nelegal, asigurarea fluenței și siguranței rutiere în municipiul Constanța, dar și menținerea curățeniei în unele zone în care aceste autovehicule sunt adevărate focare de infecție, fiind adăpost pentru persoanele fără casă sau adevărate ghene de gunoi.

Acțiuni similare se vor derula și în perioada următoare, deoarece lucrătorii instituției au demarat procedura de stabilire a situației legale pentru alte autovehicule pentru care există indicii temeinice că ar fi fără stăpân sau că ar fi abandonate.

Articolul precedentAmenzi pe bandă rulantă date la Constanța
Articolul următor4 mașini implicate într-un accident rutier. 2 persoane rănite grav