Serviciul de Pregătire Profesională a invitat specialiști din cadrul S.M.U.R.D. Constanța pentru a-i instrui pe polițiștii constănțeni în vederea acordării primului ajutor în situații de urgență.  

 Sesiunile de pregătire se desfășoară la sediul I.P.J. Constanța și au drept scop cunoașterea procedurilor de prim ajutor, acestea fiind esențiale în a face diferența dintre viață și moarte.

Având în vedere faptul că, uneori, polițiștii ajung la fața locului primii, în cazul unor evenimente nefericite, cum ar fi accidentele rutiere, este foarte important ca ei să cunoască atât teoretic, cât și practic, modalitățile de salvare a unei vieți.

Începând de săptămâna trecută, echipajul medical de urgență i-a învățat pe polițiștii constănțeni modalități de efectuarea manevrelor de resuscitare în caz de stop cardiorespirator, dezobstrucția căilor respiratorii, poziția laterală de siguranță, suportul vital de bază la adult, copil și sugar, leziunile țesuturilor moi, hemoragia, hemostaza provizorie și evaluarea primară a pacientului traumatizat.

Sursa: Realitatea de Constanta

Articolul precedentNOI IMAGINI ȘOCANTE cu atacul lui Reghecampf: Anamaria Prodan, sub „ploaia” de pumni și palme. MOMENTUL EXACT în care antrenorul și-a ieșit din minți
Articolul următorInfracțiuni la regimul rutier, sancționate de polițiști