250 de polițiști, jandarmi, pompieri și reprezentanți ai organelor abilitate de control din județul Constanța au acționat, noaptea trecută, pentru verificarea respectării măsurilor de protecție sanitară, în vederea prevenirii și limitării infectarii cu virusul Covid-19, în principalele zone aglomerate din județul Constanța. Au fost date amenzi în valoare de 148.000 de lei.

Cu ocazia controalelor au fost verificate 103 societăți comerciale și au fost aplicate 62 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 148.000 de lei, dintre care 20 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, 5 lprivind protecția consumatorilor, 4 pentru activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite și 10 pentru fapte de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

De asemenea, au fost identificate și sancționate 2 societăți comerciale de pe raza stațiunii Mamaia, cluburile Breeze și La Cucarachacare, nu au respectat măsurile de diminuare a impactului riscurilor, cu amendă în valoare totală de 9.000 de lei.

În plus, în stațiunea Neptun, polițiștii au întocmit un dosar de cercetare penală privind dreptul de autor și drepturile conexe.

În același timp, inspectorii de prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgenţă Dobrogea al județului Constanța au efectuat controale la 13 obiective, unități de turism, cluburi si discoteci.

În aceste locaţii, pentru asigurarea normelor de apărare împotriva incendiilor, dar mai ales pentru preîntâmpinarea apariţiei acestora, au fost desfăşurate activităţi preventive pe timpul cărora au fost depistate 53 de deficienţe, fiind aplicate 53 de sancțiuni (42 de avertismente şi 11 amenzi), în valoare totală de 20.000 de lei.