politie

Un polițist constănțean, cunoscut că ar avea un comportament violent, a fost pus sub control judiciar după ce a agresat un avocat în timp ce amândoi se aflau în exercițiul atribuțiunilor de serviciu.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța au dispus, vineri, luarea măsurii preventive a controlului judiciar față de Tiberiu Petrovici, lucrător de poliție din cadrul Poliției Stațiunii Mamaia, acuzat că ar fi agresat un avocat în timpul orelor de program. În fapt, în data de 29 august, Petrovici, fiind în exercițiul atribuțiunilor de serviciu, a agresat un avocat chiar în secția de poliție în care lucrează, acesta aflându-se la rândul său într-o cauză, în calitate de membru al Baroului Constanța.
În cazul său, s-a dispus măsura controlului judiciar, polițistul fiind acuzat pentru săvârșirea infracțiunilor de ultraj judiciar și purtare abuzivă. „S-a luat în calcul situația stării de fapt, antecedentele disciplinare ale polițistului au demonstrat înclinația polițistului spre comportamentul violent, fapt certificat de psihologul din cadrul IPJ Constanța, în raportul de evidență psihologică din anul 2018”, se precizează în rechizitoriul procurorilor constănțeni.
Totodată, pentru aspectele de natură extrapenală a fost sesizat și Compartimentul Corp de Control al Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța.

Articolul precedentApel către șoferi: „Evitați să parcați pe strada Soveja!”
Articolul următorVești bune pentru iubitorii de animale: peste 650 de câini comunitari și-au găsit un cămin