Centrul Naţional de Instruire pentru Apărare Antiaeriană “General de brigadă Ion Bungescu”, cunoscut ca și Poligonul de Trageri de la Capu Midia, împlinește astăzi 70 de ani.

Unitatea a fost înfiinţată în anul 1950, ca Poligon de Tragere Antiaeriană, în compunerea Centrului de Instrucţie al Artileriei Antiaeriene Braşov.  După doi ani, Poligonul Capu Midia a devenit unitate independentă, pentru ca în anul 1956 să-şi schimbe denumirea în Tabără de Instrucţie şi Poligon de Trageri Antiaeriene, denumire care s-a păstrat până în anul 2003, când se tranformă în Tabără de Instrucţie şi Poligon de Trageri Sol-Aer, informează Centrul Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană “Gl.bg. Ion BUNGESCU ”

În 2004 primeşte denumirea onorifică „General de brigadă Ion Bungescu”, în memoria pionierului artileriei antiaeriene româneşti, ofiţer şi inventator care, în perioada 1926-1948, a contribuit la dezvoltarea acestei arme prin inventarea şi perfecţionarea aparatului central de conducere a focului.

Din luna decembrie 2017 unitatea s-a reorganizat devenind  Centrul Naţional de Instruire pentru Apărare Antiaeriană “General de brigadă Ion Bungescu”, o transformare de fond care a sporit atribuţiile şi importanţa unităţii la nivel naţional.

Unitatea de nivel regiment este subordonată Statului Major al Forţelor Aeriene şi singura specializată în trageri sol-aer. Este locul unde se instruiesc atât militari români din toate categoriile de forţe ale armatei şi din Sistemul Naţional de Apărare, cât şi militari din armatele statelor membre NATO şi ale statelor partenere.

Articolul precedentATENȚIE, constănțeni!Continuă acțiunile de dezinfecție
Articolul următorZanfir Iorguş, achitat  în dosarul de abuz în serviciu