Polițiștii de la combaterea criminalității organizate din București, Constanța și Tulcea, sub coordonarea DIICOT – Structura Centrală, investighează mai multe persoane implicate într-un caz complex de trafic de droguri de mare risc. Peste o tonă de cocaină a fost indisponibilizată.

În dimineața zilei de 22 martie, polițiștii de la combaterea criminalității organizate din Tulcea au fost sesizați de polițiștii Postului de Poliție Sarichioi cu privire la faptul că, în noaptea anterioară, în apropierea localității tulcene Zebil, se aflau staționate două autotrenuri înmatriculate în alt stat și un autofurgon înmatriculat în România.

Din cercetări a rezultat că un grup de persoane, printre care și conducătorii auto ai autovehiculelor menționate, ar fi realizat o operațiune de descărcare/încărcare a unor pachete. Însă, pe fondul neglijenței în manipulare, unul dintre pachete a fost uitat în parcarea respectivă. Polițiștii din localitatea Sarichioi au constatat că pachetul conținea o substanță albă, pulverulentă, care era ambalată în folie de plastic.

A fost analizat conținutul respectivului pachet în cadrul laboratorului Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, stabilindu-se că este vorba de cocaină.

Tot în cursul zilei de 22 martie, polițiștii de crimă organizată din Tulcea au fost înștiințați de polițiștii Postului de Poliție Sf. Gheorghe după ce, pe plaja comunei, la 2 kilometri în direcția orașului Sulina, se află o barcă avariată, răsturnată, iar pe mal se găsesc mai multe pachete ambalate în material plastic, conținând o substanță albă, pulverulentă. Analizele ulterioare, efectuate în laboratorul BCCO Constanța, au confirmat că era vorba tot de cocaină.

Astfel, la nivelul DIICOT Tulcea s-a întocmit dosar penal pentru trafic de droguri de mare risc, fiind constituită o echipă de cercetare complexă, formată din procurori DIICOT, precum și polițiști de la combaterea criminalității organizate, care a efectuat cercetarea zonei în care se afla barca scufundată. În activități au fost angrenați și polițiști din cadrul Poliției de Frontieră Române.

Au fost descoperiți 36 de saci, conținând pachete susceptibil a conține cocaină, aceștia fiind ulterior transportați la sediul BCCO Constanta, pentru expertizare. Rezultatele analizelor au confirmat că este vorba de cocaină, cantitatea fiind de peste 1.040 de kg.

În prezent, în cauză sunt două persoane arestate preventiv, echipele de anchetă având un cerc de suspecți bine conturat.

Cercetările continuă în vederea documentării întregii activități infracționale și a depistării tuturor persoanelor implicate, în cauză fiind dispuse mai multe măsuri asigurătorii.

Articolul precedentSistemul bike-sharing din Constanța, operaţional în mai puţin de o lună
Articolul următorAprilie, luna curățeniei generale în Constanța!