5.640.627 de euro vor fi investiți pentru îmbunătățirea siguranței navigației pe întreaga lungime a fluviului Dunărea ce se întinde între România și Bulgaria, prin dezvoltarea unui sistem comun de informare geografică pentru situații de urgență.

Autoritatea Navală Română și Administrația Maritimă din Bulgara au lansat pe 27 noiembrie Proiectul Danube Safety Net – „Siguranţa transportului naval pe sectorul comun româno – bulgar al Dunării prin îmbunătăţirea răspunsului în cazul situaţiilor de urgenţă cu ajutorul cooperării transfrontaliere”. Proiectul reprezintă rezultatul unor ani de colaborare comună, misiuni desfășurate în mod obișnuit și activități bilaterale în bazinul comun româno-bulgar al fluviului Dunărea și în regiunea de cooperare transfrontalieră România – Bulgaria.

Proiectul are o perioadă de implementare de 36 de luni (2018 – 2021) și un buget total de 5.640.627,11 €, distribuit astfel: 3,017,322.29 € EAMA, reprezentând 53,50% și 2,623,304.82 € ANR, reprezentând 46,50%.

Se  va realiza o mai bună coordonare a acțiunilor de salvare a celor două instituții, se vor dezvolta instrumente IT de schimb de informații și coordonare care vor îmbunătăți comunicarea și sincronizarea în acțiunile de intervenție în situații de urgență, vor fi îmbunătățite capacitățile de intervenție ale echipelor de salvare și se vor scurta timpii de reacție la evenimente.

 

 

 

Articolul precedentTrofeul Creativității. Fonduri tot mai puține pentru finanțarea cercetării
Articolul următorAmbulanță implicată într-un accident rutier