Peste 170 de polițiști au fost detașați pe litoral, începând de joi, urmând să acționeze, suplimentar față de dispozitivul curent, în zona stațiunilor, pentru ca turiștii să-și petreacă vacanța în liniște și siguranță.

Potrivit reprezentanților Poliției Județene Constanța, în baza Planului de acțiune „Litoral 2018”, numărul de polițiști care acționează pentru liniștea și siguranța turiștilor de pe litoral a fost suplimentat, prima serie, de 173 de polițiști delegați din teritoriu, ajungând, joi, în stațiunile de la Marea Neagră.

Astfel, în perioada 28 iunie – 3 septembrie, 406 polițiști vor acționa, zilnic, în sistem integrat. Dintre aceștia, 233 de polițiști sunt din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, iar 173 de polițiști, pe fiecare serie, sunt de la alte inspectorate de poliție județene. „În activități sunt angrenați polițiști de la ordine publică, polițiști rutieri, de la acțiuni speciale, de investigare a criminalității economice, de investigații criminale, criminalistică, transporturi și de la arme, explozivi și substanțe periculoase, care acționează, în sistem integrat, împreună cu colegi din cadrul Ministerului Afacerilor Interne”, au arătat sursele citate.

sursa foto: IPJ Constanța

În această perioadă, vor fi derulate mai multe campanii pentru informarea turiștilor cu privire la prevenirea furturilor din camerele de hotel, din auto, de pe plajă, a disparițiilor de minori şi a prevenirii conducerii autovehiculelor sub influența băuturilor alcoolice. Drept urmare, la hoteluri şi locuri de cazare omologate, în locuri vizibile, au fost afișate materiale preventive, iar turiștilor le-au fost distribuite pliante şi brățări informative. „O atenție deosebită este acordată şi taberelor şcolare existente în stațiunile de pe litoral, în cadrul cărora se vor derula campanii de prevenire în rândul elevilor”, au mai precizat reprezentanţii IPJ Constanța.

Articolul precedentZeci de gospodării și beciuri inundate în județul Tulcea
Articolul următorPolițiștii constănțeni s-au alăturat unei campanii pentru prevenirea fraudelor pe internet