Peste 130 de jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean Constanța vor acționa în minivacanța ocazionată de Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului – Ziua Marinei Române, pentru asigurarea climatului de ordine și pentru protecția participanților la o serie de evenimente publice organizate în zona de responsabilitate.

Astfel, miercuri, 14 august, jandarmii constănțeni se vor afla în zona monumentului „Crucea Marinarilor” situat pe faleza Cazinoului din Constanța, pentru a veghea la desfășurarea în condiții de siguranță a ceremonialului militar și religios organizat cu ocazia „Zilei Marinei Române”.
În perioada 14 – 15 august, jandarmii din cadrul Inspectoratului Județean Constanța vor asigura măsurile de ordine publică și protecția persoanelor care vor participa la activitățile organizate cu ocazia „Zilei Marinei Române” în municipiul Mangalia (ceremonial militar și religios la Monumentul Marinarului Erou, exerciții demonstrative, concursuri marinărești, expoziție de tehnică militară, spectacole de muzică ușoară și populară, precum și retragerea cu torțe).
Joi, 15 august, începând cu ora 13.00 se va acționa pentru asigurarea ordinii publice la competiția de jocuri marinărești în portul turistic Tomis, concertul fanfarei militare pe faleza Cazinoului din Constanța(20.00 – 21.00) și retragerea cu torțe a militarilor marinari(21.00 – 22.00).
În perioada 15 – 18 august, oamenii legii vor fi prezenți pe faleza Cazinoului din Constanța, pentru asigurarea climatului de normalitate civică la festivalul cinematografic „Filme în aer liber” și proiectul cultural „Sunset Sea-mphony 2019”, totodată având în vedere siguranța participanților la evenimentul cultural-artistic „Seri de teatru la Pontus Euxin” în parcul Tăbăcărie.
Tot în perioada 15 – 18 august, jandarmii constănțeni vor asigura ordinea publică la „Zilele Orașului Cernavodă” și „Zilele orașului Eforie”, iar în perioada 15 – 16 august vor fi prezenți la „Zilele comunei Siliștea”, evenimente ce vor cuprinde mai multe activități cultural-artistice.
Sâmbătă, 17 august, oamenii legii vor veghea la desfășurarea în condiții de siguranță a competiției sportive de kureș (lupte tradiționale tătărești), ce va avea loc la Mangalia.

Articolul precedentIncendiul de la fostul club Bamboo a izbucnit de la un aragaz lăsat nesupravegheat
Articolul următorFetiță pierdută pe plajă, înapoiată părinților de jandarmii constănțeni