Peste 100 de căței din Adăpostul pentru animale au plecat acasă, fiind recuperați de stăpâni sau adoptați de oamenii cu suflet mare. Adopția câinilor se face gratuit

Astfel, potrivit reprezentanților Primăriei Constanța, 96 de câini din Adăpostul situat pe strada Vârful cu Dor au fost adoptați de iubitorii de animale care le-au oferit un cămin, iar 13 căței au fost revendicați de proprietari, de la debutul Campaniei de adopție a câinilor fără stăpân. Până în momentul de față au fost depuse în total 144 de cereri de adopție și revendicări la Serviciul Gestionare Animale Abandonate.

Câinii au fost adoptați după ce a expirat termenul de șapte zile lucrătoare în care animalele ar fi putut fi revendicate de proprietari. Solicitările se pot introduce imediat ce patrupedul a fost cazat în adăpostul public, însă preluarea lui este posibilă începând cu a opta zi lucrătoare din momentul cazării.

Câinii vor fi încredințați spre adopție numai după ce aceștia au fost consultați de către medicul veterinar, deparazitați, vaccinați antirabic, sterilizați și identificați prin microcipare. Animalele adoptate vor fi sterilizate, excepție făcând cele cu regim special, astfel cum sunt definiți în normele metodologice de aplicare a Ordonanței de Urgență nr. 155/2001, completată și modificată.

 

Adopția patrupedelor din adăpost se face cu respectarea cumulativă a următoarelor condiții:

a) prezentarea unui act de deținere a spațiului din care să rezulte condițiile corespunzătoare de creștere și adăpostire a câinilor;

b) dovada resurselor materiale pentru creșterea și întreținerea câinilor;

c) acordul asociațiilor de proprietari sau, după caz, al vecinilor, în cazul adoptării a mai mult de 2 câini;

d) înregistrarea, imediat după adopție, a câinilor în Registrul de evidență a câinilor cu stăpân.

 

Se interzice abandonul câinilor revendicați ori adoptați în condițiile OUG nr. 155/2001 completată și modificată de Legea nr. 258/2013 și a normelor metodologice de aplicare a acestora. Personalul serviciului va comunica în termen de 5 zile de la data implantului, numărul de microcip, către Registrul de evidență a câinilor cu stăpân, gestionat de către Colegiul Medicilor Veterinari. Numărul microcipului este trecut de către medicul veterinar al adăpostului, în mod obligatoriu, în carnetul de sănătate sau pașaportul câinelui, după caz, ambele documente având serii și numere unice, conform normelor stabilite de către Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor.

 

Contact-Serviciul Gestionare Animale Abandonate

0241.485873 si 0733.045213

Detalii aici: http://www.primaria-constanta.ro/sgc/acasa

Articolul precedentFC Farul se impune în deplasare la FC Mioveni
Articolul următorDouă nave școală din Turcia vizitează Portul Constanța