În condițiile în care temperaturile continuă să scadă, tot mai multe persoane fără adăpost se îndreaptă spre centrele sociale.

În Constanța, Centrul permanent pentru persoanele fără adăpost „Sfânta Filofteia” poate găzdui 25 de persoane, cu respectarea măsurilor de distanțare fizică impuse de contextul actual.

Persoanele fără adăpost beneficiază de apă caldă, căldură, hrană și haine de schimb. Este obligatoriu ca oamenii să vină prin Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Clinic Județean Constanța cu fișă pe care să fie specificat apt pentru colectivitate, cu rezultatul negativ al testului rapid Covid -19 și să nu necesite îngrijire medicală.

Conform Regulamentul de organizare şi funcţionare beneficiarii serviciilor sociale acordate în adăpostul de noapte sunt:

  1. a) persoanele fără adăpost, cu domiciliul/reşedinţa înregistrată în actele de identitate pe raza municipiului Constanța, care îndeplinesc cumulativ următoarele condiţii: sunt persoane care nu au o locuinţă, trăiesc în stradă, spaţii publice, precum parcuri, scări de bloc, canale, imobile dezafectate sau nelocuite, care nu au acces imediat la o formă de locuire.
  2. b) persoanele fără adăpost, fără acte de identitate, identificate în evidenţele poliţiei locale, cu ultimul domiciliu/reşedinţa în municipiul Constanța.
  3. c) prin excepţie, persoane fără adăpost cu adresa de domiciliu în altă unitate administrativ-teritorială, identificate pe raza municipiului Constanța, pe perioada sezonul rece noiembrie – martie, în funcţie de locurile disponibile.

 

 

Sursa: Realitatea de Constanta

Articolul precedentGripă aviară depistată la lebede moarte în portul Constanța
Articolul următorKlaus Iohannis: ”Începând din semestrul doi, din 8 februarie, majoritatea școlilor se vor redeschide” – Ce măsuri de restricție rămân în vigoare